Overige werkplekken

Houtwerkplaats

De Enk beschikt over een ruime houtwerkplaats met professionele gereedschappen en machines. Deelnemers kunnen onder toezicht van een begeleider, die een achtergrond heeft in houtbewerking, allerlei producten vervaardigen van hout.

Er worden producten gemaakt die vervolgens in de winkel worden verkocht (zoals vogelhuisjes en kerstartikelen), maar ook in opdracht van klanten. Denk bijvoorbeeld aan op maat gemaakte (tuin)meubelen en plantenbakken.

Fietsen-/Scooterwerkplaats

De Enk beschikt over een uitgebreide fietsen- en scooterwerkplaats. Er worden fietsen en scooters ingekocht door de Enk, maar klanten mogen hun fiets of scooter ook ter reparatie aanbieden.

De ingekochte fietsen en scooters worden opgeknapt door de deelnemers en deze worden vervolgens te koop aangeboden in de winkel en soms ook via Marktplaats.

De deelnemers van de Enk kunnen bijna elke fiets en scooter repareren, ongeacht de staat waarin deze verkeerd. Van het vervangen van een lampje tot het volledig uit elkaar halen van een scooter.

Keuken

In de keuken van de Enk wordt elke dag soep gemaakt voor de deelnemers en begeleiders. Ook worden er appeltaarten gemaakt. Deze lekkere appeltaarten worden vaak verkocht aan klanten. Onze klanten bestaan vooral uit mensen uit Lemelerveld en omstreken die iets te vieren hebben.

Heeft u binnenkort iets te vieren? U kunt uw bestelling plaatsen via info@stichtingdeenklemelerveld.nl. U kunt ons ook bellen via 0572-850525.

Atelier

Het atelier wordt gebruikt als plek om schilderijen te maken, te handwerken, om hout te branden en voor rustige activiteiten.

Het is een ruime, lichte en overzichtelijke ruimte, waardoor de ruimte ook heel geschikt is voor deelnemers die gevoelig zijn voor prikkels.

Tuinklussen

In opdracht van een aantal organisaties en particulieren verzorgt de Enk het tuinonderhoud. Denk hierbij aan snoeiwerkzaamheden, gras maaien en onkruid wieden. De Enk doet dit onder andere in Luttenberg voor het Maria-oord, gezondheidscentrum de Parel en basisschool de Esmoreit.

In overleg met de opdrachtgever komt de Enk een aantal keer met een aantal deelnemers langs om verschillende tuinwerkzaamheden te verrichten.

Heeft u een tuin die onderhouden moet worden voor uzelf, uw organisatie of uw werkgever? Neem dan contact met ons op.

Computerwerk

Er zijn vier computers en printers beschikbaar bij de Enk voor de deelnemers. Deze worden gebruikt om informatie op te zoeken, voorbeelden op te zoeken voor hun activiteiten en werkzaamheden en om inspiratie op te doen.

Productiewerk

In opdracht van een bedrijf verrichten we vanuit de Enk soms productiewerkzaamheden. Het gaat dan vaak om eenvoudige werkzaamheden, die wel snel verricht moeten worden en die echt met de hand gedaan moeten worden.

Wij hebben bijvoorbeeld weleens ophangsystemen voor winkels gemaakt met bijbehorende schroefjes, draden en overige onderdelen.

Heeft u ook zo’n opdracht waarbij u onze hulp kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Schoonmaak

Alle schoonmaakwerkzaamheden bij de Enk verrichten we zelf. Dagelijks worden er een aantal werkzaamheden verricht.

De werkzaamheden zijn heel divers en bestaan onder andere uit:

  • de winkel netjes houden
  • de was doen
  • afstoffen
  • stofzuigen
  • toiletten schoonmaken
  • ramen wassen
  • afwassen
  • je eigen werkplek netjes en op orde houden
  • enzvoort